איזה אישור צריך עובד זר כדי לעבוד בישראל
אישורי העבודה של עובדים זרים מתחלקים למספר סוגים
אם אתה מעוניין לקנות תאגיד עובדים זרים לבניין צלצל 0522443130
להלן סוגי אישורים שאם העובד הזר מחזיק בהם מותר לך להעסיק אותו :
- רישיונות ישיבה ארעיים מסוג א/5 מאפשרים למחזיק בו לעבוד בכל עבודה בישראל וכל החוקים החלים על עובד ישראלי חלים גם עליו.
- רישיונות ישיבה ועבודה בלתי מוגבלים מסוג ב/1 זה רישיון עבודה שמאפשר לעובד הזר שמחזיק בו לעבוד בכל עבודה בישראל ללא הגבלה
- רישיונות ישיבה של מבקשי מקלט לפי סעיף 2(א)(5) אפשר
להעסיק מחזיקי רישיונות אלה בכל סוג של עבודה. ראה דוגמה של רישיון כזה. לא יינקטו נגדם צעדים כלשהם בגין ההעסקה. מדובר בסוג הרישיונות הנפוץ ביותר, שניתן למי ששוהה בישראל ללא רישיונות אחרים ואינו מוחזק במשמורת. רוב מבקשי ומבקשות המקלט בישראל מחזיקים ברישיון מסוג זה. על אשרה מסוג 2(א)(5) ישנו כיתוב הקובע כי זוהי אינה אשרת עבודה. אף על פי כן, המדינה התחייבה בפני בג"ץ שלא להטיל קנסות כנגד מי שמעסיקים את מחזיקי אשרה זו, ולכן בפועל מותר להעסיק אותם מבלי להסתכן בסנקציות.
רק בעלי רישיון הנ"ל הם עובדים זרים שמותר להעסיק
תאגיד כוח אדם לייבוא עובדי בניין זרים למכירה צלצל 0522443130
מי שרוצה להעסיק עובדי שטחים בבניין חייב להיות בעל רישיון של קבלן רשום מרשם הקבלנים,
אין חברות כוח אדם לעובדי בניין מהשטחים .
אם ברישיון של העובד הזר כתוב "לא יתגורר ולא יעבוד בערים אלה: תל אביב, אילת. אסור להעסיק אותו בערים תל אביב ואילת אבל מותר להעסיק אותו בכל מקום אחר בארץ.
עובד זר שמחזיק רישיון זמני שבו כתוב "אינו רשאי לעבוד", אין אישור להעסיק אותו.
גם אם אתה בעל חברת כוח אדם אסור לך להעסיק עובדים זרים בלי רישיון !
לצורך העסקת עובדים זרים בבניין לישראל יש הסכמים עם מספר מדינות שמהן מותר לתאגיד כוח אדם להביא עובדי בניין.
עובדי בניין זרים מגיעים לישראל באופן חוקי מסין, מולדובה, הודו, סרילנקה, איזרביגאן, אוקראינה ועוד.
רק תאגידי כוח אדם עם רישיון מיוחד יכולים להעסיק עובדים זרים לבניין.
בענף הבניין קיימים כ 200 תאגידים מיוחדים הנקראים תאגיד כוח אדם להעסקת עובדים זרים לבניין והם היחידים שיכולים לייבא עובדים זרים מחו"ל ולמסור אותם לקבלנים רשומים לעבודה בבנייה למגורים ובנייה של תשתיות.
בקשה לרישיון לחברת כוח אדם לעובדים זרים ניתן להגיש רק כשנפתח מכרז, בערך כל 5 שנים, המכרז האחרון היה בשנת 2024.
הדרך היחידה להיות בעל תאגיד כוח אדם הוא לקנות חברה עם רישיון.
צלצל 0522443130 דורון יניב
תאגיד כוח אדם לעובדי בניין זרים הוא מעסיק את העובדים ודואג לשכרם, למגורים ולתנאים הסוציאליים שלהם.
קבלני בניין יכולים לקבל עובדים זרים סינים, מולדבים, אוקראינים מתאגיד כוח אדם בתמורה לחשבונית לעבודה אצלם .
קבלן בניין לא יכול לייבא בעצמו עובדים זרים – רק לקבל אותם דרך תאגיד.
קבלן רשום ברשם הקבלנים יכול להגיש בקשה לקבלת אישורים להעסקת עובדי שטחים.
קבלן שקיבל אישור להעסיק עובדי שטחים חייב להעסיק את העובדים באופן ישיר אצלו בפרויקטים שלו בלבד, אסור לו להעביר עובדי שטחים לקבלן אחר.
החל מ 2023 את תשלום המשכורת לעובדי השטחים חובה לבצע בהעברה בנקאית, מי שישלם לעובדים שטחים במזומן צפוי לקנסות כבדים.
למכירה חברה לבניין עם סיווג קבלני גבוה
איך מוציאים רישיון שמירה ואבטחה
רישיון השמה
רישיון תאגיד כוח אדם לעובדים זרים
דורון יניב המומחה בחיבור בין קונים ומוכרים של חברות קבלניות 0522443130